Túrós gomba tejfölös mártással hozzávalók:
2/fő gomba
sós tehéntúró
só
fűszerek
ételízesítő, petrezselyem, bazsalikom, bors
tejföl
diónyi vaj
Túrós gomba tejfölös mártással elkészítése:
Mosd meg, és szárítsd meg a gombát. Távolítsd el a tönköket, majd daráld apróra őket. Tegyél egy serpenyőbe vajat: mikor forró, tedd bele a gombák kalapjait, a lemezes részükkel felfordítva.
A darált tönköket tedd a kalapok mellé, majd megfelelő lángon süsd, lefedett serpenyőben. Mikor a gomba részben megpuhult, tegyél egy evőkanálnyi tehéntúrót a kalapokba.
Süsd továbbra is alacsony lángon, míg a túró megolvad, és elhelyezkedik a gomba belsejében. Szórd meg fűszerekkel, és hagyd sülni, míg jól megpuhul (szúrd meg villával).
Adj hozzá annyi tejfölt, hogy lepje el a darált gombatönköket. Forrald fel még egyszer, aztán leveheted a tűzről.
Melegen szolgáld fel.
0 hozzászólás