Túrós gomba tejfölös mártással hozzávalók:

2/fő gomba

sós tehéntúró

fűszerek

ételízesítő, petrezselyem, bazsalikom, bors

tejföl

diónyi vaj

Túrós gomba tejfölös mártással elkészítése:

Mosd meg, és szárítsd meg a gombát. Távolítsd el a tönköket, majd daráld apróra őket. Tegyél egy serpenyőbe vajat: mikor forró, tedd bele a gombák kalapjait, a lemezes részükkel felfordítva.

A darált tönköket tedd a kalapok mellé, majd megfelelő lángon süsd, lefedett serpenyőben. Mikor a gomba részben megpuhult, tegyél egy evőkanálnyi tehéntúrót a kalapokba.

Süsd továbbra is alacsony lángon, míg a túró megolvad, és elhelyezkedik a gomba belsejében. Szórd meg fűszerekkel, és hagyd sülni, míg jól megpuhul (szúrd meg villával).

Adj hozzá annyi tejfölt, hogy lepje el a darált gombatönköket. Forrald fel még egyszer, aztán leveheted a tűzről.

Melegen szolgáld fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 10 perc