Csiperke görög módra hozzávalók:
500 g champignon gomba
1 hagyma
1 citrom leve
60 ml bor
1-2 evőkanál paradicsomlé
1 evőkanál olívaolaj
1 babérlevél
1 teáskanál szárított kakukkfű
apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál cukor
Csiperke görög módra elkészítése:
A cukrot fel kell oldani a borban.
Tisztítsd meg a gombákat és vágd szeletekre (ha konzerved van, akkor csorgasd le). Facsard ki a citromot.
Dínszteld meg a hagymát olívaolajban.
Add hozzá a bort, paradicsomlét, citromlét, babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselymet, sót és borsot.
Add hozzá a gombát, és dínszteld további 10 percig. Ha több lével szereted, öntsd fel egy kis vízzel.
Rizzsel szolgáld fel. Adhatsz mellé tzatziki salátát is.
0 hozzászólás