Csiperke görög módra hozzávalók:

500 g champignon gomba
1 hagyma
1 citrom leve
60 ml bor
1-2 evőkanál paradicsomlé
1 evőkanál olívaolaj
1 babérlevél
1 teáskanál szárított kakukkfű
apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál cukor

Csiperke görög módra elkészítése:

A cukrot fel kell oldani a borban.

Tisztítsd meg a gombákat és vágd szeletekre (ha konzerved van, akkor csorgasd le). Facsard ki a citromot.

Dínszteld meg a hagymát olívaolajban.

Add hozzá a bort, paradicsomlét, citromlét, babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselymet, sót és borsot.

Add hozzá a gombát, és dínszteld további 10 percig. Ha több lével szereted, öntsd fel egy kis vízzel.

Rizzsel szolgáld fel. Adhatsz mellé tzatziki salátát is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc