Roston sült csiperke fokhagymaszósszal hozzávalók:

csiperke gomba

Fokhagymaszósz:

3 gerezd fokhagyma

olívaolaj

petrezselyem

citromlé

néhány szárított paprika

1 teáskanál barna cukor

ásványvíz

Roston sült csiperke fokhagymaszósszal elkészítése:

Vágd a csiperkéket vastag szeletekre (kb. 1 cm), kend be olajjal. Melegítsd elő a sütőt, majd helyezd el a rácson a szeletelt gombákat. Magas hőfokon süsd meg, és szórd meg egy csipet sóval.

Ahogy elkészült, vedd is ki, és tedd egy jénaiba, amit le kell fedni. Nem kell lecsepegtetni a gombákat.

Közben készítsd el a fokhagymaszószt a 3 gerezd fokhagymából, olívaolajból, petrezselyemből, citromléból, sóból, néhány szárított paprikából, 1 teáskanál barna cukorból és ásványvízből.

Egy evőkanál fokhagymaszószt keverj össze a gombákkal. Így a gomba leve édesebb lesz a barna cukortól, szinte karamell szerű, és a fokhagyma is külön érezhető lesz.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc