Erbazzone, spenótos-tojásos húsvéti torta hozzávalók:

Tészta:

300 g liszt

70 g zsír

fél teáskanál só

körülbelül 100 ml hideg víz (lassanként hozzáöntve)

Töltelék:

1 kg spenót (fagyasztott is jó)

100 g vaj

100 g parmezán sajt

1 gerezd fokhagyma

5 kis tojás

só , bors

metélőhagyma

szerecsendió

Erbazzone, spenótos-tojásos húsvéti torta elkészítése:

Készítsd el a tésztát egy tálban (rugalmas kell legyen), de nem kell sokat gyúrni. Tedd hűtőbe 30 percre. Közben készítsd el a tölteléket. Tedd serpenyőbe a spenótot, 1 pohár vizet, sót és fokhagymát, majd fedd le. Alacsony lángon főzd fel és időnként kavargasd meg.

Szűrd le, majd vágd fel nem túl apróra.

Olvassz meg vajat a serpenyőben, és tedd vissza bele a spenótot.

Tedd át egy edénybe, és szórd meg parmezánnal (3 kanállal tegyél félre). Keverd jól össze. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és 1-2 evőkanál metélőhagymával. Hagyd kihűlni a tölteléket.

Melegítsd elő a sütőt 180°C fokra, kenj ki zsírral egy tepsit, és válaszd ketté a tésztát (1/3 és 2/3 arányban).

Nyújtsd ki vékonyra az alsó lapot a nagyobbikból. Helyezd a tepsibe úgy, hogy a tepsi szélein 3 cm magasan emelkedjenek meg.

Szúrkáld meg villával. Tedd rá a spenótos tölteléket, simítsd el, és alakíts ki 5 fészket. Mindegyikbe törj egy tojást, majd szórd meg a maradék parmezánnal.

Fedd le a kisebbik tésztából nyújtott lappal. Zárd le a széleit, locsold meg vízzel, szórd meg durva sóval, és tedd sütőbe kb. 40 percet.

 

A tojásos-spenótos húsvéti torta receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc