Mákos és szezámmagos rudacskák hozzávalók:

1 kg liszt

1 evőkanál só

5 evőkanál olaj

1 kiskanál cukor

40 g élesztő

550 ml langyos víz

mák

szezámmag

tojás

Mákos és szezámmagos rudacskák elkészítése:

Összemorzsoljuk az élesztőt a cukorral amíg el nem olvad, majd hozzáadjuk a langyos vízet, sót és az olajat.

Hozzáadjuk a lisztet és jól összegyúrjuk. Ezután a tésztát ketté osztjuk.

Az egyik adag tésztához hozzáadunk 2 evőkanál mákkot a másikhoz 2 evőkanál szezámmagot.

Hagyjuk dagadni egy olyan helyen ahol nincs huzat és hideg levegő.

Amikor a tészta duplájára nőtt a tészta, készen áll a formázásra.

A munkaasztalt megszórjuk liszttel és befonjuk a kisebb nagyobb formákra,  megkenünk tojással és megszórjuk a tetejét mákkal vagy szezámmaggal.

A tepsiben hagyjuk, hogy még keljen egy kicsit.

Idő közben begyújtjuk a sütőt és ha a rudacskák megkeltek, közepes hőmérsékleten 45 percig sütjük.

 

A mákos és szezámmagos rudacskák receptjét Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc