Mazsolás csokitorta hozzávalók:

Tortalap (38x26cm):

180 ml víz

2-1/2 csésze liszt

¾ csésze kakaó

1-1/2 kiskanál sütőpor

1-1/2 kiskanál szódabikarbóna

2 kiskanál fahéj

2 evőkanál citromlé

½ kiskanál só

1 érett banán

350 g puha tofu

1 csésze barna cukor

vanília

a tészta locsolásához: 100-150 ml szirup

Kakaós krém:

600 g tofu

rum eszencia

3 evőkanál kakaó

60-100 g méz vagy juharszirup

200 ml víz

6 g agar-agar

1 csipet só

Mazsolás krém:

kakaós tejszín

½ csésze mazsola

rum

Mazsolás csokitorta elkészítése:

Tortalap:

Előmelegítjük a sütőt 180 C fokra.

A lisztet összekeverjük a kakaóval, sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal és a sóval. A banánt összeturmixoljuk a citromlével és hozzáadjuk a tofut, majd újra összeturmixoljuk. Végül hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, vizet és jól összekeverjük. Hozzáadjuk az egészet a száraz hozzávalókhoz és összekeverjük.

Sütőpapírral kitapétázott tepsibe tesszük majd 20-30 percig sütjük. Egy 1,5 cm vastagságú tésztát kapunk.

Kakaós krém:

A tofut oda tesszük forrni, azután gézbe csomagoljuk és egy szitába helyezzük. Nehezéket teszünk rá 30 percen keresztül. A 600 g tofuból 400 g tofu marad.

A lecsorgatott tofut a turmixgéppe tesszük a rum eszenciával és jól összeturmixoljuk.

Az agart felolvasztjuk vízben hozzáadjuk a mézet, kakaóport, sót és folyamatosan kavargatjuk. Miután el kezd forrni lejebb vesszük a lángot és még hagyjuk 2-3 percet, folyamatosan kevergetve közben.

Lezárjuk a tüzet és ezt a keveréket fokozatosan hozzáadjuk a turmixgépben lévő tofuhoz. Összeturmixoljuk egy kicsit. Egy tálba öntjük és folyamatos keverés mellett jeges fürdőben lehűtjük. Néhány kanál krémet félreteszünk a torta bevonásához, a többit meg felhasználjuk a mazsolás krémhez.

Mazsolás krém:

A mazsolát rum eszenciás, langyos vízben áztatjuk (ha a sütemény nem böjtre készül a mazsolát rumban is áztathatjuk), majd jól lecsorgatjuk és összekeverjük a kakaós krémmel.

A tortalapot 3 egyenlő részre vágjuk. Az első lapot meglocsoljuk és megkenjük a fél mazsolás krémmel. Majd ráhelyezzük a második lapot, meglocsoljuk és rátesszük a többi krémet. Erre jön a harmadik lap. Meglocsoljuk ezt is, majd bevonjuk a tortát a félretett krémmel és ízlés szerint lehet díszítjük.

 

A mazsolás csokitorta receptjét CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc