Pisztáciás-kakaós kalács hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
1,5 dl ásványvíz
1,5 dl olaj
30 dkg liszt
3 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 késhegynyi só
2 kanál kakaó
kb. 5 dkg aprított pisztácia
Pisztáciás-kakaós kalács elkészítése:
Egy tálba beletesszük a cukrot és a tojásokat. Addig keverjük robotgéppel, amíg fehéredni kezd és habossá nem válik.
Ekkor hozzáadjuk az ásványvizet, közben keverjük tovább.
Belekeverjük a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját, aztán a késhegynyi sót, olajat.
Mindeközben robotgéppel keverjük tovább.
A sütőporral elkevert liszt következik, jól eldolgozzuk ezt is.
A tészta nagyobbik részét a tálban hagyjuk és kb. 10-15 kanálnyit kiveszünk egy másik tálba.
A kisebbik adagba 2 kanál kakaót teszünk, a nagyobbikba pedig pisztáciát.
Mindkét tál tartalmát jól összekeverjük.
Előkészítünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral (könnyebben jön ki a sütemény ha megsült). Előbb a pisztáciás tésztát tegyük bele, aztán egy kanállal a kakaóst is.
Tegyük 175°C- ra előmelegített sütőbe 35-40 percre.
Megszórjuk a kalácsot porcukorral és hagyjuk kihűlni.
A pisztáciás kakaós kalács receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás