Sajtos csokitorta hozzávalók:

Tésztalap

8 tojássárgája

4 evőkanál cukor

8 tojásfehérje

4 evőkanál cukor

2 kiskanál ecet

4 evőkanál liszt

4 evőkanál keményítő

2 evőkanál kakaó

1 kiskanál sütőpor

vanília eszencia

Krém

250 g édes túró vagy ricotta

250 g krémsajt (szobahőmérsékleten)

15 g málna (fagyasztott vagy szárított)

140 g csokoládé

60 ml tej

A tetejére

150-200 ml málnaszirup

glazúr

360 g kesernyés csokoládé (vagy tejes izlés szerint)

200 ml tejföl a krémhez

Sajtos csokitorta elkészítése:

Tésztalap

A tojássárgáját jól összekeverjük 4 kanál cukorral, amíg megfehéredik és megnövekszik.

A tojás fehérjét felverjük 4 kanál cukorral és az ecettel. A hab negyedét jól összekeverjük a sárgájával. Fokozatosan hozzáadjuk a keményítővel, kakaóval és a sütőporral összekevert lisztet.

Hozzáadjuk a megmaradt habot is és óvatosan alulról felfelé kevergetjük. Hozzáadjuk a vaníliát és egy sütőpapírral kitapétázott tepsibe öntjük és 40 percig sütőben hagyjuk (fogpiszkálóval próbáljuk).

Hagyjuk kihűlni egy kicsit majd kivesszük a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

A krémsajtot és a túrót jól összedolgozzuk.

A csokoládét megolvasztjuk a tejben, majd ráöntjük a sajtra és összekeverjük. Hozzáadjuk az összemorzsolt málna darabokat és megkeverjük.

A tésztalap meglocsolása

A tortalapot 3-ba vágjuk. Meglocsoljuk az elsőt, majd megkenjük krémmel. Rátesszük a második tortalapot, meglocsoljuk és megkenjük krémmel majd lefedjük az utolsó tortalappal és azt is meglocsoljuk.

A hűtőszekrénybe tesszük egy kicsit.

A felvágott csokoládéra öntsük rá a forró tejfölt és addig keverjük míg el nem olvad a csoki. Robotgéppel keverjük, amíg fényes nem lesz, majd bevonjuk vele a torta külsejét.

Ízlés szerint díszítjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük.

A sajtos csokitorta receptjét CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc