Főtt lazac penészes sajtos mártásban hozzávalók:

6 személyre:

6 db lazacfilé

húsleves

Mártás:

1 evőkanál ecetes páclé

2 evőkanál petrezselyem zöldje

2 evőkanál vágott metélőhagyma

2 evőkanál sűrű tejföl

2 kiskanál citromlé

1 kiskanál Worcester-szósz

1/4 pohár szétmorzsolt penészes sajt

1 pohár majonéz

Főtt lazac penészes sajtos mártásban elkészítése:

A lazacfiléket helyezzük egy nagyobb edénybe, ha csak lehet, válasszunk vastagfalút. Öntsük rá annyi húslevet, ami elfedi a halat.

Erős tüzön felforraljuk, majd lehúzzuk. Addig főzzük tovább, amíg villával a halat könnyen rétegeire lehet szedni villával. Körülbelül 8-12 perc alatt kész lesz.

Készítsük el a penészes sajtmártást a leírt összetevőkből és hűtsük jól le, majd öntsünk a lazacfilékre és tálalhatjuk melegen vagy hidegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc