Spenótos tészta halfilével bolondítva hozzávalók:
500 g tészta
250 g spenót
olaj
fokhagyma
tejszín vagy tej
1 csipet bors
1 csipet őrölt szerecsendió
2 db pangasius halfilé
1-2 evőkanál olívaolaj
1 csomag sajtszósz
só ízlés szerint
reszelt sajt
Spenótos tészta halfilével bolondítva elkészítése:
A halfiléket jól sózzuk be előre.
Egy edénybe vagy serpenyőbe tegyünk olivaolajat és fedő alatt mindkét oldalát pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fedőt és kicsit pirítsuk meg, majd fordítsuk meg a másik oldalára is.
Főzzük meg a makarónit.
Elkészítjük a spenótot szokásos módon. Zúzzuk össze a fokhagymát. A spenótot pirítsuk meg egy kevés olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Tovább főzzük, miközben folyamatosan kevergetjük.
A spenóthoz öntsünk tejszínt vagy tejet, majd sózzuk, borsozzuk és tegyünk bele egy csipet őrölt szerecsendiót.
Vágjuk fel a halat apró darabokra és keverjük össze a spenótfőzelékkel és a tésztával.
Készítsünk sajtmártást és keverjük hozzá a makarónihoz. Vehetünk félkész sajtszószt, ami ízletes és nagyon hamar elkészül, vagy elkészíthetjük magunk is.
Tálaláskor szórjunk rá reszelt sajtot. Nagyon finom halétel!
0 hozzászólás