Spenótos tészta halfilével bolondítva hozzávalók:

500 g tészta

250 g spenót

olaj

fokhagyma

tejszín vagy tej

1 csipet bors

1 csipet őrölt szerecsendió

2 db pangasius halfilé

1-2 evőkanál olívaolaj

1 csomag sajtszósz

só ízlés szerint

reszelt sajt

Spenótos tészta halfilével bolondítva elkészítése:

A halfiléket jól sózzuk be előre.

Egy edénybe vagy serpenyőbe tegyünk olivaolajat és fedő alatt mindkét oldalát pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fedőt és kicsit pirítsuk meg, majd fordítsuk meg a másik oldalára is.

Főzzük meg a makarónit.

Elkészítjük a spenótot szokásos módon. Zúzzuk össze a fokhagymát. A spenótot pirítsuk meg egy kevés olajon, majd adjuk hozzá a fokhagymát. Tovább főzzük, miközben folyamatosan kevergetjük.

A spenóthoz öntsünk tejszínt vagy tejet, majd sózzuk, borsozzuk és tegyünk bele egy csipet őrölt szerecsendiót.

 

Vágjuk fel a halat apró darabokra és keverjük össze a spenótfőzelékkel és a tésztával.

Készítsünk sajtmártást és keverjük hozzá a makarónihoz. Vehetünk félkész sajtszószt, ami ízletes és nagyon hamar elkészül, vagy elkészíthetjük magunk is.

Tálaláskor szórjunk rá reszelt sajtot. Nagyon finom halétel!

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc