Brokkoli krémleves tej- és gluténmentesen hozzávalók:
4 személyre:
50 dkg brokkoli (bio)
1 db vöröshagyma (bio)
2 gerezd fokhagyma (bio)
1 zöldségleves kocka, vagy 2 evőkanál ételízesítő (bio, sómentes)
olivaolaj (extra szűz)
só (himalája)
bors
Brokkoli krémleves tej- és gluténmentesen elkészítése:
A brokkoli rózsáit levágjuk, a szárrészt megpucoljuk, mindent megmosunk, majd a nagyobb rózsákat és a megpucolt szárrészt feldaraboljuk 1 cm-es darabokra.
Felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd kevés olajon, csipet sóval üvegesre pároljuk.
Beletesszük a brokkolit és felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük a leveskockával, vagy ételízesítővel, borssal.
Fedő alatt „fogkeményre” főzzük a brokkolit.
Kézi mixerrel összeturmixoljuk.
Ne főzzük túl puhára a brokkolit a vitamintartalom megőrzése érdekében.
Tálalható reszelt sajttal, pirított kenyér kockákkal.
Lehet a levesbe tenni felkarikázott sárga- és fehérrépát (brokkoli előtt tegyük bele).
Ha túl sűrű, víz hozzáadásával higítsuk a levest.
A brokkoli krémleves receptet Receptműves ajánlotta.
0 hozzászólás