Egészséges csokoládé felfújt hozzávalók:

2 személyre

7 dkg étcsokoládé

6 dkg vaj (tisztított -ghí)

2 púpozott evőkanál liszt (teljes kiőrlésű gabonából)

fél evőkanál cukrozatlan kakaó (karobpor)

2 db tojás (bio, vagy szabadtartású)

2 evőkanál cukor (nád, vagy nyírfa)

Egészséges csokoládé felfújt elkészítése:

Vajazzunk ki 2 szuflé formát (vagy hőálló poharat) és cukrozatlan kakaóval „lisztezzük ki”.
Gyújtsuk be a sütőt 200-220 fokra (gázsütőben 6-os, 7-es között).
Lábosban, kis lángon olvasszuk fel a vajat a csokoládéval (ne melegedjen túl, ne forrjon), majd keverjük hozzá a kakaót és a cukrot.
Gyors mozdulatokkal keverjük hozzá a tojást (ne süsse meg a meleg vaj), majd a lisztet.
Adagoljuk egyenlően a formákba.
200-220 fokon süssük a szuflékat 7 percig.

Használjunk jó minőségű csokoládét, ennél az édességnél 60-70 % közötti kakaótartalom elegendő.
A képen látható édesség teljes kiőrlésű rozslisztből készült.

 

A csokoládé szuflé receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc