Szezámmagos-sajtos stangli hozzávalók:

1 csomag (270 g) Tante Fanny friss leveles tészta

200 g friss reszelt sajt (ementáli)

1 teáskanál csemegepaprika

1 tojás a kenéshez

magok: kömény, szezám, mák, aprított tökmag

Szezámmagos-sajtos stangli elkészítése:

A tésztát vedd ki a hűtőből használat előtt 10 perccel. 
A sütőt melegítsd elő.
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerd ki a munkalapra és kend meg felvert tojással.
Vegyítsd a reszelt sajtot a csemegepaprikával és szórd meg vele a tészta felét. Ezután hajtsd rá az üres felét és finomad nyomd össze nyújtófával.
A tésztát vágd 1,5 cm széles csíkokra és tekerd meg őket. A stanglikat szórd meg ízlés szerint köménnyel, mákkal, szezámmaggal, aprított tökmaggal stb.
Fektesd őket sütőpapíros tepribe és középső sínen 8 – 10 perc alatt süsd aranysárgára.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc