Bodzavirágos tortácskák hozzávalók:
1 csomag (300 g) Tante Fanny friss linzertészta
250 g túró vagy friss sajt
75 ml bodzaszörp
75 ml tejszín
400 g friss gyümölcs (pl. erdei gyümölcs, cseresznye, nektarin)
vaj a formák kenéséhez
porcukor a szóráshoz
Bodzavirágos tortácskák elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 180°C fokra (lékeveréses sütő esetében 170°C fokra).
A tésztát a hűtőből kivéve hagyd kicsit szobahőmérsékleten, majd tekerd ki sütőpapír segítségével és bélelj ki vele 10 cm átmérőjű kis sütőformákat. A kilógó széleket vágd le.
Süsd őket 15-20 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
Hagyd kihűlni őket, madj óvatosan szedd ki a sütemény formákból.
Keverd el a túrót, bodzaszörpöt és a tejszínhabot és kend rá ezekre a kisült tésztalapokra
Az felszeletelt gyümölcsöket helyezd a túrós krémre, szórd meg porcukorral és a torta tálalható is!
További receptek friss linzertésztából készült finomságokhoz a www.tantefanny.hu oldalon!
0 hozzászólás