Bodzavirágos tortácskák hozzávalók:

1 csomag (300 g) Tante Fanny friss linzertészta

250 g túró vagy friss sajt

75 ml bodzaszörp

75 ml tejszín

400 g friss gyümölcs (pl. erdei gyümölcs, cseresznye, nektarin)

vaj a formák kenéséhez

porcukor a szóráshoz

Bodzavirágos tortácskák elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 180°C fokra (lékeveréses sütő esetében 170°C fokra).

A tésztát a hűtőből kivéve hagyd kicsit szobahőmérsékleten, majd tekerd ki sütőpapír segítségével és bélelj ki vele 10 cm átmérőjű kis sütőformákat. A kilógó széleket vágd le.

Süsd őket 15-20 percig, míg aranybarnák nem lesznek.

Hagyd kihűlni őket, madj óvatosan szedd ki a sütemény formákból.

Keverd el a túrót, bodzaszörpöt és a tejszínhabot és kend rá ezekre a kisült tésztalapokra

Az felszeletelt gyümölcsöket helyezd a túrós krémre, szórd meg porcukorral és a torta tálalható is!

További receptek friss linzertésztából készült finomságokhoz a www.tantefanny.hu oldalon!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc