Zsenge zöldborsóleves hozzávalók:
80 g vaj
1/4 pohár finomra vágott hagyma
1/4 pohár finomra vágott zeller
1/4 pohár finomra vágott sárgarépa
1/3 pohár liszt
4 pohár szárnyashúslé
115 g kockára vágott főtt sonka
2 pohár zöldborsó
2 pohár tejszín
Zsenge zöldborsóleves elkészítése:
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd addig pirítjuk rajta a hagymát, a zellert és a sárgarépát, míg megpuhul.
Ezután liszttel szórjuk őket meg és további két percig pirítjuk.
Beleöntjük a húslét, majd beletesszük a sonkát és a zöldborsót és alacsony tüzön 10 percig főzzük tovább.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és a levest további 10 percig főzzük alacson lángon.
Forrón tálaljuk.
0 hozzászólás