Vaníliás túrótorta hozzávalók:
500 g édes túró
140 g zsíros joghurt (vagy tejföl)
100 g cukor
3 kanál citromlé
4 kanál kukoricakeményítő
6 tojásfehérje
vaníliaaroma
100 g cukrozott citromhéj (vagy mazsola)
Vaníliás túrótorta elkészítése:
Egy 21-22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kívülről bevonjuk alufóliával. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A túrót jól elkeverjük a joghurttal.
Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrozott citromhéjat, az aromát és mindegyikkel alaposan elkeverjük.
A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, melyet lassan, kanállal beleforgatunk a masszába.
Az egészet a tortaformába öntjük, amit tepsibe helyezünk, és a tepsibe forró vizet öntünk.
Kb. egy óra alatt sül meg. Hagyjuk a formában kihűlni.
Ez a túrótorta nagyon krémes, ezért óvatosan kell felszeletelni.
A nagyobb „stabilitás” érdekében készíthetünk neki egy alapot: 120 g sima darált kekszet 60 g vajjal összekeverünk és jól az aljára nyomkodjuk.
A túrótorta receptet CristinaK ajánlotta.
0 hozzászólás