Vaníliás túrótorta hozzávalók:

500 g édes túró

140 g zsíros joghurt (vagy tejföl)

100 g cukor

3 kanál citromlé

4 kanál kukoricakeményítő

6 tojásfehérje

vaníliaaroma

100 g cukrozott citromhéj (vagy mazsola)

Vaníliás túrótorta elkészítése:

Egy 21-22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kívülről bevonjuk alufóliával. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

A túrót jól elkeverjük a joghurttal.

Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrozott citromhéjat, az aromát és mindegyikkel alaposan elkeverjük.

A tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, melyet lassan, kanállal beleforgatunk a masszába.

Az egészet a tortaformába öntjük, amit tepsibe helyezünk, és a tepsibe forró vizet öntünk.

Kb. egy óra alatt sül meg. Hagyjuk a formában kihűlni.

Ez a túrótorta nagyon krémes, ezért óvatosan kell felszeletelni.

A nagyobb „stabilitás” érdekében készíthetünk neki egy alapot: 120 g sima darált kekszet 60 g vajjal összekeverünk és jól az aljára nyomkodjuk.

 

A túrótorta receptet CristinaK ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc