Tejfölös rántottával töltött gombafejek hozzávalók:
½ kg gomba
2 tojás
1 kanál tejföl
1 kiskanál aprított tárkony
só, bors
Tejfölös rántottával töltött gombafejek elkészítése:
Szedd le a gombák szárait, takarítsd meg és mosd meg őket bő vízben. A megmosott és megszáradt gombafejeket tedd olajozott tepsibe, locsold le olajjal, sózd, borsozd ízlés szerint, majd tedd be a sütőbe.
A tojásból süss rántottát (üsd le a tojásokat és süsd meg serpenyőben), daráld le és keverd össze a tejföllel és a tárkonnyal. Amikor a gombák megsültek, szedd ki őket a sütőből és töltsd meg ezzel a töltelékkel. Tedd újra olajozott tepsibe és hagyd még 5 percet sülni.
A töltött gombákat hidegen, citromlével lelocsolva tálald.
0 hozzászólás