Borjúvelővel töltött gomba hozzávalók:
12 nagyobb gomba
1/2 borjú velő
2 evőkanál vaj
1 lapos teáskanál apróra vágott zöldpetrezselyem
1 tojás
só, bors
1 lapos evőkanál zsemlemorzsa
Borjúvelővel töltött gomba elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, levesszük a szárakat és a gombafejeket megsózzuk. A szárakat apróra vágjuk és másfél evőkanál vajban, megdinszteljük.
A velőt sós vízben megfőzzük, lehúzzuk a hártyáját és kikavarjuk a tojással. Hozzákeverjük a gombaszárakat, a zöldpetrezselymet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezzel a keverékkel töltjük meg a gombafejeket, megszórjuk őket zsemlemorzsával és olvasztott vajat csorgatunk a tetejére.
A töltött gombafejeket egy kivajazott tepsibe tesszük és behelyezzük 20-25 percre a sütőbe.
Melegen vagy hidegen tálaljuk.
0 hozzászólás