Borjúvelővel töltött gomba hozzávalók:

12 nagyobb gomba

1/2 borjú velő

2 evőkanál vaj

1 lapos teáskanál apróra vágott zöldpetrezselyem

1 tojás

só, bors

1 lapos evőkanál zsemlemorzsa

Borjúvelővel töltött gomba elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, levesszük a szárakat és a gombafejeket megsózzuk. A szárakat apróra vágjuk és másfél evőkanál vajban, megdinszteljük.

A velőt sós vízben megfőzzük, lehúzzuk a hártyáját és kikavarjuk a tojással. Hozzákeverjük a gombaszárakat, a zöldpetrezselymet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezzel a keverékkel töltjük meg a gombafejeket, megszórjuk őket zsemlemorzsával és olvasztott vajat csorgatunk a tetejére.

A töltött gombafejeket egy kivajazott tepsibe tesszük és behelyezzük 20-25 percre a sütőbe.

Melegen vagy hidegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc