Vegetáriánus töltött gomba hozzávalók:

20 nagy gomba

1 kisebb hagyma

1 kanál vaj

1 cikk fokhagyma

3 szál bazsalikom

1 köteg petrezselyemzöld

1 köteg zöldhagyma szár

bors

olaj

vegyes saláta

Vegetáriánus töltött gomba elkészítése:

A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, és jól leszűrjük.

A gombaszárakat szétválasszuk, és apróra felvágjuk.

A hagymát és cikk fokhagymát megpucoljuk, megmossuk és felaprózzuk, majd az apróra vágott gombaszárakkal együtt olajba megdinszteljük.

A bazsalikomot, a petrezselyemzöldet és a hagymaszárat megmossuk, és apróra vágjuk.

Hozzáadjuk a megdinsztelt gombához (hagymával és fokhagymával) és megszórjuk borssal.

Ezután a megmaradt gombakalapokat megtöltjük a fent leírtak szerint elkészített keverékkel.

A zöldfűszereket össze keverhetjük kis tejfölel és pépesíthetjük is akár.

Minden gombába teszünk egy kis vajat is és elhelyezzük a sütőformán.

Addig sütjük, míg megpirulnak.

A töltött gombákat vegyes salátával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc