Vegetáriánus töltött gomba hozzávalók:
20 nagy gomba
1 kisebb hagyma
1 kanál vaj
1 cikk fokhagyma
3 szál bazsalikom
1 köteg petrezselyemzöld
1 köteg zöldhagyma szár
bors
olaj
vegyes saláta
Vegetáriánus töltött gomba elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk, megmossuk, és jól leszűrjük.
A gombaszárakat szétválasszuk, és apróra felvágjuk.
A hagymát és cikk fokhagymát megpucoljuk, megmossuk és felaprózzuk, majd az apróra vágott gombaszárakkal együtt olajba megdinszteljük.
A bazsalikomot, a petrezselyemzöldet és a hagymaszárat megmossuk, és apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a megdinsztelt gombához (hagymával és fokhagymával) és megszórjuk borssal.
Ezután a megmaradt gombakalapokat megtöltjük a fent leírtak szerint elkészített keverékkel.
A zöldfűszereket össze keverhetjük kis tejfölel és pépesíthetjük is akár.
Minden gombába teszünk egy kis vajat is és elhelyezzük a sütőformán.
Addig sütjük, míg megpirulnak.
A töltött gombákat vegyes salátával tálaljuk.
0 hozzászólás