Egészséges kleopátra saláta hozzávalók:

1/2 csirkemell filé (bio, vagy szabadtartású)

1 kisebb jégsaláta

2 nagyobb, vagy 3 kisebb szem paradicsom (bio)

1 kisebb kigyóuborka (bio)

1 szelet kenyér (bio teljes kiőrlésű lisztből)

1 dl balzsamecet

olivaolaj (exrta szűz)

Egészséges kleopátra saláta elkészítése:

A csirkemellet csíkokra szeljük, meglocsoljuk olivaolajjal és csipet tetszés szerinti sültekhez való fűszerrel meghinjük, jól átkeverjük és állni hagyjuk.

A jégsalátát vékony csíkokra szeljük.

Az uborkát és a paradicsomot felszeljük és összekeverjük a jégsalátával.

A kenyérszeletet felkockázzuk és forró (száraz) serpenyőben ropogósra pirítjuk.

Enyhén beolajozzuk a serpenyőt és megsütjük a csirke csíkokat.

Száraz, forró serpenyőbe öntjük a balzsamecetet és forraljuk pár percig, amíg besűrűsödik.

A salátát meglocsoljuk olivaolajjal, a mézsűrű balzsamecettel, ráhalmozzuk a húst és a kenyérkockát.

 

Mézesen sűrű és enyhén karamelles ízű balzsamecetből ízlés szerint többet is lehet készíteni, illetve ha valakinek túl jellegzetes az íze, mehet bele 1 kiskanál méz pár csepp citrommal.

A csirke páchoz általában sültcsirke fűszert és pici gyros fűszerkeveréket szoktam használni, nagyon jól illik az ízvilághoz.

A kígyóuborkát pucoltan szoktam salátába tenni, így könnyebben emészthető.

Parmezánforgáccsal is lehet tálalni.

A saláta hús nélkül is finom.

 

A kleopátra saláta receptet Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc