Tésztás gomba hozzávalók:
réteslap
nagykalapos gomba
füstöltsonka
reszelt parmezán
egy felvert tojás a tészta megkenéséhez
Tésztás gomba elkészítése:
A megtisztított, megmosott gombák szárait óvatosan leszedjük, a kalapjukat pedig 5 percig zöldséglevesben főzzük.
Kiszedjük, majd lecsepegtetjük, mialatt elkészítjük a tölteléket.
Apróra vagdaljuk a gomba szárát, egy kis vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az ugyancsak felaprózott sonkát, majd a parmezánt is, ha kihűlt a keverék.
Megtöltjük a kalapokat, és mindegyiket egy tésztanégyzetre helyezzük, majd becsomagoljuk.
Bekenjük a felvert tojással, 180 fokos sütőbe tesszük, míg a tészta megpirul.
A sonkás-sajtos töltött gombákat szervírozhatjuk tejfölös metélőhagymával.
0 hozzászólás