Gombás előétel kenyérrel hozzávalók:
900 g gomba
125 ml olivaolaj (lehet napraforgó is)
4-6 vastag szelet kenyér
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél
só és bors
Gombás előétel kenyérrel elkészítése:
A sütőt felmelegítjük 150 fokra.
Előkészítjük a gombát: megmossuk és egy tepsibe rakjuk, mindegyik darabot bekenjük olajjal, majd a maradékkal meglocsoljuk az egészet. Mindegyiket külön megszórjuk sóval és borssal.
Betesszük a gombákat a sütőbe kb. 10 percre, amíg a színe kezd sötétülni. Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Előkészítjük a kenyérszeleteket: felhevítünk egy eletromos lapot, vagy rácsot. A kenyérszeletek mindkét oldalát bekenjük olajjal és 10 másodpercig sütjük mindkét oldalát.
Felaprítjuk a gombát.
Az apróra vágott fokhagymát kevés olajban megfuttatjuk kb fél percig, hozzáadjuk a gombát, majd végül a petrezselyemlevelet, és még fél percig tartjuk a tűzön.
A kész gombakeveréket a kenyérszeletekre halmozzuk és petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.
0 hozzászólás