Medvehagymás erdei gomba hozzávalók:

500 g erdei gomba

3 fej sárga hagyma

2 csokor medvehagyma

1 csokor petrezselyemzöld

1 csokor kapor

olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

Medvehagymás erdei gomba elkészítése:

Az erdei gombát meghámozzuk, a szárakat eltávolítjuk. Megmossuk, hagyjuk megszáradni, majd kevés sós vízben 5 percig főzzük.

Egy bográcsban megpirítjuk a hagymát az olivaoljaban, egy perc múlva hozzáadjuk a gombát, majd a petrezselyemzöldet, kaprot és medvehagymát, mindet finomra vágva.

Ha akarjuk, a végén egy fél bögre félszáraz fehérbort is tölthetünk hozzá.

Sóval, borssal ízesitjük, majd lefedve főni hagyjuk.

A bográcsos gombapörköltet melegen tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc