Sült gomba fokhagymával és petrezselyemmel hozzávalók:

80 dkg gomba

50 ml olíva olaj

2 cikk fokhagyma

petrezselyemzöld

bors

Sült gomba fokhagymával és petrezselyemmel elkészítése:

A gombát tisztítsuk meg, mossuk meg, szűrjük le a vizet és vágjuk fel 5 mm vastagságú szeletekre.

Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd lassú tűznél pirítsuk meg a fokhagyma cikkeket, majd szedjük ki a serpenyőből.

Az így felmelegített és a fokhagymával ízesített olajba tegyük bele a gombát és lassú tűzön addig süssük, míg el nem párolog az általuk engedett lé.

A végén fűszerezzük sóval ás borssal és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc