Sonkával töltött gomba hozzávalók:
12 gomba
egy fej hagyma
egy gerezd fokhagyma
3-4 szelet sonka
3-4 evőkanál reszelt sajt
reszelt túró
só, bors ízlés szerint
Sonkával töltött gomba elkészítése:
A hagymát, a fokhagymát, a gombaszárakat és a sonkát megdinszteljük. Mikor kissé lehűlt, hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A gombát megtisztítjuk és megmossuk. Töltsük meg a gombafejeket és helyezzük egy kivajazott tepsibe. Tegyünk mindegyikre reszelt túrót, és a tepsit helyezzük be a sütőbe.
A sonkával töltött gomba ízletes, könnyen elkészíthető és nagyon tetszetős.
Ne tegyünk bele sót csak a végén, mivel a sonka is és a sajt is sós.
Mielőtt a gombafejeket megtöltenénk, ízleljük meg a keveréket és adjunk hozzá sót, ha szükséges.
0 hozzászólás