Gombás csicseriborsó fasírt hozzávalók:

1 kanál olíva olaj

250 g vargánya

2 áttört gerezd foghagyma

1 köteg zöldhagyma

1 kanál curry por

½ citrom leve és héja

400 g megmosott és leszűrt konzerv csicseriborsó

85 g házi készítésű zsemlemorzsa

6 kanál görög joghurt

1 késhegynyi köménymag

2 pörkölt gabonás zsömle félbe vágva

2 felszeletelt paradicsom

1 marok rukkola

Gombás csicseriborsó fasírt elkészítése:

Pörköld 5 percet tapadás mentes serpenyőben a gombát, a foghagymát és a zöld hagymát.

Keverd bele a curryt, a citrom levét és reszelt héját és hagyd még két percet a tűzön, amíg elfövi a levét.

Szedd ki a gombapörköltet tányérra és hagyd kihűlni.

Készíts a csicseriborsóból pürét. Hagyj meg néhány szemet egészben.

Keverd bele a gombát és a zsemlemorzsát majd készíts 4 fasírtot.

Süsd a maradék olajban 3-4 percet minden oldalát.

Keverd össze a joghurtot a köménymaggal.

Minden tányérra tegyél egy fél zsömlét és kend meg joghurttal.

Tedd rá a fasírtokat, néhány szelet paradicsomot és a rukkolát.

Ha inkább pizzát készítesz, morzsold rá a fasírtokat.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc