Tojásos gomba hozzávalók:
250 g gomba
1 vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 teáskanál liszt
felaprózott zöldfűszerek
1 csésze húsleves
1 csésze tejföl
só
4 keményre főtt tojás
1/2 citrom
Tojásos gomba elkészítése:
Tisztítsd meg a gombákat, többször is mosd meg hideg vízben, majd tedd kivajazott tepsibe, melynek az aljára szórj előtte egy csipet sót.
Fedd le az edényt, majd hagyd sülni a gombákat 15 percig alacsony lángon, öntsd fel a húslevessel, majd folytasd a főzést.
Egy csésze tejfölbe keverj bele 1 teáskanál lisztet és felaprózott zöldfűszereket, majd 15 perc múlva öntsd hozzá a gombákhoz.
Sózd meg, és főzd további 10 percet. Facsard bele fél citrom levét, majd állítsd meg a lángot.
Díszítsd keményre főtt tojásal (karikákra vágva).
0 hozzászólás