Zöldfűszerekkel és sóstúróval töltött gombafejek hozzávalók:

12 nagyobb gomba

200 g sós juhtúró

1 egy kanál köménymag

1 csokor kapor

1 csokor petrezselyem

1 csokor hagyma

2-3 kanál olaj

só, bors

Zöldfűszerekkel és sóstúróval töltött gombafejek elkészítése:

Takarítsd meg a gombákat, mosd meg, csurgasd le és vágd le a szárait.

Aprítsd fel a gombaszárakat és párold meg a felaprított hagymával.

10-12 perc múlva add hozzá  az őrölt köménymagot és az apróra vágott petrezselymet. Hagyd még 4-5 percet párolódni, reszeld bele a sóstúrót, keverd jól össze és hagyd még pár percet a tűzön.

Sózd, borsozd  ízlés szerint, majd töltsd meg ezzel a masszával a gombafejeket.

Rakd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe  és süsd 20-25 percet megfelelő tűzön előmelegített sütőben.

Tálaláskor locsold meg a töltött gombákat egy kevés olívaolajjal és készíts hozzá pirítóst esetleg paradicsomsalátát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc