Gombácska hozzávalók:

Tészta

250 g margarin

340 g liszt

100 ml víz

1 kanál ecet

1 tojás

Töltelékhez

500 g gomba

sajt

1-2 fej hagyma

1-2 kanál olaj

csombor

bors

Gombácska elkészítése:

A tésztához keverd össze a lisztet a felkockázott margarinnal és a vízzel, amibe az elején keverd bele az ecetet. Gyúrd gyorsan össze és hagyd pár órát állni hidegen.

Takarítsd meg a gombát, aprítsd fel és párold meg a hagymával forró olajon. Keverd jól össze és hagyd állni. Sózd, borsozd ízlés szerint és keverd bele a száraz csombort.

A tésztából nyújts megfelelő vastagságú lapot és pohárszájával szaggass köröket. Tedd őket sütőpapírral kirakott tepsibe, kend meg őket felvert tojással és tegyél mindegyikre egy kanállal a töltelékből.

Reszelj rájuk sajtot és süsd aranyszínűre őket

Ha van türelmed készíthetsz kosárkákat is, de akkor a látvány miatt ne reszeld a sajtot a tetejére.

Tökéletes akár egytálételnek, akár köretnek is. Melegen, fehérborral tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc