Almás csiga hozzávalók:
Tésztalap:
1 csomag margarin (250 g)
7 púpos kanál cukor
200 ml tej
fél kiskanál szódabikarbóna
1 tojás
1 tasak vaníliacukor
600 g liszt
Töltelék
4 alma
egy marék mazsola
6 evőkanál cukor
100 g összetört dió
faéj
3 evőkanál víz
Almás csiga elkészítése:
Tedd egy tába az olvasztott margarint, tojást és a tésztához szükséges összes hozzávalót. A lisztet lassan adagold, miközben kavarod fakanállal. Gyúrd a kezeiddel is, és ha kell még bele liszt, folyamatosan lisztezd be a kezeidet dagasztás közben.
Tedd félre a tésztát és foglalkozz az almás töltelékkel.
Hámozd meg és vágd kockákra az almát, majd tedd egy nagyobb serpenyőbe a cukorral, megmosott mazsolával és a 3 evőkanál vízzel. Hagyd a tűzön, amíg megpuhul az alma és elpárolog a serpenyőből a víz. Adj hozzá egy kiskanál fahéjat és a diót. Keverd össze és hagyd kicsit hűlni.
Oszd a tésztát két egyenlő részre. Az egyiket nyújtsd ki (nem túl vékonyra), kend rá a töltelék felét, tekerd fel és vágd körülbelül 2 centis szeletekre. Járj el ugyanígy a másik adag tésztával és töltelékkel, majd helyezd az almás csigákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tedd a tepsit a 175 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre (amíg megpirulnak kicsit).
Szórd be porcukorral, sőt darált pisztáciával is díszítheted.
Az almás sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás