Almás csiga hozzávalók:

Tésztalap:

1 csomag margarin (250 g)

7 púpos kanál cukor

200 ml tej

fél kiskanál szódabikarbóna

1 tojás

1 tasak vaníliacukor

600 g liszt

Töltelék

4 alma

egy marék mazsola

6 evőkanál cukor

100 g összetört dió

faéj

3 evőkanál víz

Almás csiga elkészítése:

Tedd egy tába az olvasztott margarint, tojást és a tésztához szükséges összes hozzávalót. A lisztet lassan adagold, miközben kavarod fakanállal. Gyúrd a kezeiddel is, és ha kell még bele liszt, folyamatosan lisztezd be a kezeidet dagasztás közben.

Tedd félre a tésztát és foglalkozz az almás töltelékkel.

Hámozd meg és vágd kockákra az almát, majd tedd egy nagyobb serpenyőbe a cukorral, megmosott mazsolával és a 3 evőkanál vízzel. Hagyd a tűzön, amíg megpuhul az alma és elpárolog a serpenyőből a víz. Adj hozzá egy kiskanál fahéjat és a diót. Keverd össze és hagyd kicsit hűlni.

Oszd a tésztát két egyenlő részre. Az egyiket nyújtsd ki (nem túl vékonyra), kend rá a töltelék felét, tekerd fel és vágd körülbelül 2 centis szeletekre. Járj el ugyanígy a másik adag tésztával és töltelékkel, majd helyezd az almás csigákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tedd a tepsit a 175 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre (amíg megpirulnak kicsit).

Szórd be porcukorral, sőt darált pisztáciával is díszítheted.

Az almás sütemény receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc