Szalonnával töltött gombácskák hozzávalók:
2 tojás
100 g túró
4 kanál liszt
egy kis darab szalonna
1 csokor kapor
1 kanál margarin
4 gomba
Szalonnával töltött gombácskák elkészítése:
Takarítsd meg a gombát, a szárait aprítsd fel és keverd össze az apróra vágott szalonnával és a margarinnal. Reszeld le a túrót nagy lyukú reszelőn és keverd azt is a szalonnás töltelékhez.
Készíts bechamel mártást 2 tojásból és 4 kanál lisztből és amikor elkészült, tegyél bele aprított kaprot. Hevíts fel egy kevés olajat a serpenyőben és töltsd meg a gombafejeket a gombás szalonnás töltelékkel.
Amikor az olaj felmelegedett, forgasd meg a gombákat a bechamel mártásban és süsd 2-2 percet mindkét oldalát.
A töltött gomba melegen vagy hidegen is fogyasztható.
0 hozzászólás