Zöldségszuflé makarónival és sajttal hozzávalók:

7-8 érett paradicsom

500 g gomba

1 hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 padlizsán

150 g makaróni

200 ml tejföl (30%-os)

só, bors

kis olívaolaj

néhány bazsalikom levél

100 g reszelt sajt

Zöldségszuflé makarónival és sajttal elkészítése:

A zöldségeket mosd meg, tisztítsd meg és darabold fel, tetszés szerint. Hevíts fel egy kis olajat egy serpenyőben és add hozzá az apróra vágott hagymát.

Amikor kissé aranyszínű, add hozzá a felvágott padlizsánt, gombát és forgasd (erős tűzön), amíg elpárolog a kiengedett lé.

Ezután add hozzá a paradicsom darabokat és a zöldfűszereket. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Hagyd még 5 percig erős tűzön, néha megkeverve.

A vége felé add hozzá az apróra vágott (lehet reszelt is) fokhagymát, majd a tejfölt. Egy perc múlva vedd le az edényt a tűzhelyről.

Esetleg adhatsz még hozzá zöldfűszereket, chilit, vagy amit akarsz. A tésztát főzd meg sós vízben. Közben melegítsd elő a sütőt 240 fokra. Amikor megfőtt a makaróni, add a szószos zöldségekhez és keverd össze. Szórd rá a reszelt sajtot és tedd a sütőbe.

Tökéletes vegetáriánus egytálétel, de tálalható sült kolbásszal is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc