Nagyi babos fasírtreceptje hozzávalók:

500 g szemes bab

kenyérbél

100 g rizs

2 hagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 sárgarépa

1 pasztinák

csombor

babérlevél

kapor

petrezselyem

olaj

só, bors

Nagyi babos fasírtreceptje elkészítése:

A babot elkezdjük sós vízben főzni. Mikor a víz felforrt, leszűrjük, majd ismét főzni tesszük. Ezt a folyamatot 2-3x megismételjük, majd hozzáadjuk a hámozott, reszelt répát és a pasztinákot, az apróra vágott hagymát, sót és babérlevelet.

Miután a bab megfőtt, leszűrjük róla a vizet, áttörjük vagy leőröljük, hozzáadjuk a vízben áztatott kenyérbelet és a főtt rizst, majd a zúzott fokhagymát, csombort, kaprot, petrezselymet és sóval, borssal ízesítjük.

Ezt a keveréket jól összegyúrjuk, majd fasírtokat formázunk belőle, amiket lisztbe forgatunk, majd  forró olajban ropogósra sütünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc