Padlizsánnal és tojással töltött paprika hozzávalók:
6 nagy paprika
1/2 kg paradicsom
2 nagy padlizsán
2 fej vöröshagyma
1 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsír
1/2 teáskanál cukor
só, bors
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem és kapor
Padlizsánnal és tojással töltött paprika elkészítése:
Mosd meg a paprikákat, töröld meg, távolítsd el a kocsányukat és rázd ki a magvakat belőlük. A sült, tiszta és apróra vágott padlizsánt keverd össze a 2 pirított hagymával, tojással, sóval, borssal és a liszttel.
Töltsd meg a paprikákat ezzel a keverékkel, fedd be egy paradicsomszelettel, majd süsd meg zsírban. Helyezd őket serpenyőbe és öntsd rájuk a paradicsomszószt, melyet a főtt paradicsomokból készítesz el, úgy, hogy átpaszírozod őket egy szűrőn és megsózod, megcukrozod, végül meg összekevered a megmaradt zsírral.
A paprikák és szósz tetejére szórd rá az apróra vágott petrezselymet és kaprot. Addig kell párolni, míg meg nem puhul a töltött paprika.
0 hozzászólás