Kapros karfiolfasírt hozzávalók:

½ kg karfiol

2 tojás

15 dkg sajt

késhegynyi étkezési szóda

liszt

kapor

Kapros karfiolfasírt elkészítése:

A karfiolt sós vízben megfőzzük, és miután kihűlt mixerrel vagy villával szétzúzzuk.

A liszthez hozzáadjuk a citromlében felfuttatott étkezési szódát, valamint a tojásokat, és összedolgozzuk (a masszának a tejfölnél sűrűbbnek kell lennie).

Ezután belekeverjük a karfiolt, a reszelt sajtot és a kaprot, apró fasírtokat formázunk, amiket a forró olajban megsütünk.

Hidegen tálaljuk. Zöldségszeletekkel (paprika, paradicsom, zöld fűszerek) díszíthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc