Padlizsános-paprikás savanyúság hozzávalók:

padlizsán

olaj

ecet

gogos paprika

szemes bors

Padlizsános-paprikás savanyúság elkészítése:

Tisztítsd meg a padlizsánt, most meg és vágd fel szeletekre. A gogos paprikákat is tisztítsd meg, majd vágd kis kockákra. Süsd meg a zöldségeket forró olajban, amíg aranyszínűek nem lesznek. Időközben, moss meg egy pár kis befőttes üveget.

1 l ecethez tegyél 1 l vizet, 10 g szemes borsot és 75 g sót, majd főzd 5 percig. Mindegyik kis befőttes üvegbe tegyél egy rend padlizsánt, egy rend kiszorított gogost, majd a levet vegyítsd össze a megmaradt olajjal.

Kösd be a befőttes üvegeket celofánnal és 30 percig főzd.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc