Töltött sült paprika hozzávalók:

2 személyre

4-5 nagy, kövér és a húsos paprika

200 g rizs

1 hagyma

1 nagy paradicsom

petrezselyem

bazsalikom

zeller

füstölt sajt (scamorza)

parmezán

olaj

só, bors

Töltött sült paprika elkészítése:

A paprikákat hirtelen süsd meg (éppen csak annyira, hogy a héja lejöjjön, de a belseje nem kell megsüljön).

Tedd őket egy zacskóba vagy egy lefedett edénybe egy kis sóval és hagyd izzadni kb. 15 percig. Így nagyon könnyű lesz megtisztítani.

Közben tegyél fel vizet a rizs megfőzéséhez és párolj olajon egy kis hagymát. 2-3 perc után tedd rá a kockákra vágott paradicsomot és hagyd sülni kis lángon. Amikor fő a víz, tedd bele a rizst. A csomagoláson jelzett főzési időhöz képest, 3-4 perccel hamarabb szűrd le és add hozzá a párolt paradicsomos hagymához. Szórd bele a felaprított zöldfűszereket, parmezánt és a kockákra vágott sajtot. Keverd össze és oltsd el a lángot.

Most foglalkozz a paprikákkal. Tisztítsd meg szépen a megégett részektől és vágd le a sapkájukat egy edény felett, hogy megmaradjon a lé, ami kifolyik belőlük (nagyon finom). Egy teaszűrőt használva öntsd ezt a lét a rizsre, igy nem kerül bele mag.

Töltsd meg a paprikákat és tedd egy serpenyőbe, aminek az alján legyen egy ujjnyi víz, néhány kocka paradicsom (amit félre tettél), zellerlevél és só.

A töltött paprikákat sütheted a tűzhelyen (ha van egy magasabb, fedős serpenyőd) vagy sütőben.

Ha nincs túl sok időd, megsütheted a paprikákat egy nappal előtte és tárolhatod a hűtőben!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc