Okra paradicsommal hozzávalók:

1/2 kg okra

olívaolaj

1 nagy hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 nagy paradicsom

1 pohár paradicsomlé

só, bors

1/2 teáskanál cukor (opcionális)

Okra paradicsommal elkészítése:

Óvatosan vágd le az okrák szárát, hogy ne nyíljanak szét. Mosd meg és szárítsd kicsit a napon.

Közben apríts fel egy hagymát és párold meg olívaolajon. Vágd fel a fokhagymákat és add a hagymához. Vágj fel egy paradicsomot és add azt is hozzá.

Borítsd az okrákat is a hagymára és önts rá egy pohár paradicsomlevet (ha nem elég, adj még hozzá egy keveset, hogy befedje az okra háromnegyedét), sózd, borsozd, cukrozd.

Főzd fel magas lángon, majd kis lángon hagyd főni fél órát, amíg az okra megpuhul.

Tálalhatod vegetáriánus ételek mellé vagy sertéshús szeletekkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc