Sajtleves metélőhagymával hozzávalók:

4 evőkanál vaj

metélőhagyma

2 evőkanál petrezselyem zöldje

1/4 pohár liszt

2 pohár csirkehúslé

2 pohár sűrű tejföl

fél pohár szétmorzsolt penészes sajt

Sajtleves metélőhagymával elkészítése:

Tegyük a vajat egy serpenyőbe, vagy nyeles edénybe és olvasszuk meg.

Ezután tegyük bele a petrezselymet és a metélőhagymát és pároljuk gyenge lángon két percig.

Adjunk hozzá lisztet és süssük további két percig.

Ezután következik a húslé és a tejföl, amivel felforraljuk, majd gyengébb lángra vesszük és még tíz percig főzzük.

Végül belemorzsoljuk a sajtot és a levest még 10 percig főzzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc