Diétás fasírt montignac recept alapján hozzávalók:

2 padlizsán

2 piros színű paprika

5 cukkini

4 közepes fej hagyma

1 gerezd foghagyma

só, bors

olaj a pároláshoz

800 g paradicsom paszta

lencsével és szójával összekevert liszt

Diétás fasírt montignac recept alapján elkészítése:

Készíts lecsót a felaprított zöldségekből. Párold meg a hagymát és a paprikát, majd add hozzá a többi zöldséget, néha kevergesd meg.

Amikor minden megpárolódott sózd, borsozd ízlés szerint, tegyél bele áttört foghagymát és hagyd kb. 2.5 órát főni, amíg elfövi a levét.

Miután kihűlt, felét törd össze turmixgéppel, majd keverd hozzá a szójás, lencsés liszttel a maradék zöldséghez. Olyan sűrű kell legyen a massza, hogy ne folyjon le a kanálról.

Ha több lisztet teszel bele, könnyedén megformálhatod a kezeddel a fasírtokat. Ha lágy, öntsd az egészet sütőpapírral kirakott tepsibe.

 

Süsd a sütőben 220 fokon kb. 20 percet, majd fordítsd meg és tedd még vissza 20 percre.

Ne szeleteld fel melegen, várd meg, amíg kihűl.

Készíthetsz belőle burgert. Korpakenyérre tedd rá a fasírtot, kend meg mustárral, tegyél rá salátalevelet és paradicsomszeleteket. Ez egy nagyon finom és laktató diétás étel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc