Sült paprika paradicsommártással hozzávalók:

10-12 húsos paprika

1 l paradicsomlé

1 kis csésze olaj

só, bors

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál cukor

Sült paprika paradicsommártással elkészítése:

Süsd meg a parikákat. Hámozd meg és tedd őket egy edénybe vagy serpenyőbe. Forrósítsd fel külön az olajat, párold meg kicsit a fokhagymát és öntsd fel a paradicsomlével.

Főzd 15 percig. Ízesítsd sóval, borssal. Ha túl savanyú a paradicsom, tehetsz bele egy teáskanál cukrot. A forró szószt öntsd rá a paprikára és fedd le egy fedővel.

Hagyd kihűlni, majd tedd a hűtőszekrénybe.

Nagyon hidegen tálald, saláta helyett, bármilyen sült mellé. Előételként tálalhatod kenyérrel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc