Pácolt brokkoli salátával hozzávalók:
2 megtakarított brokkoli
néhány piros és narancsárga paprika
2 gerezd foghagyma
egy doboz babkonzerv és petrezselyem
Pác
5-6 kanál olívaolaj
2-3 kanál ecet
2 kanál citromlé
só, bors
Pácolt brokkoli salátával elkészítése:
Takarítsd meg a brokkolit, szeleteld fel csíkokra a paprikát, törd át a foghagymát, a babot pedig mosd át és hagyd lecsurogni.
Készítsd el a pácot az olajból, az ecetből és a citromléből. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Áttört foghagymát is tehetsz bele.
Keverd össze a zöldségeket egy tálba, majd öntsd rá a pácot. Amennyibe szükséges, sózd, borsozd, savanyítsd citromlével.
Fedd le és hagyd állni másnapig.
Tálalás előtt keverd össze még egyszer a zöldségeket a páccal.
Fogyasztható magában vagy kolbász mellé salátaként.
0 hozzászólás