Karfiolgolyócskák répamártásban hozzávalók:
egy közepes méretű kariol
1 tojás
liszt
szódavíz
bors, só
ételízesítő
pálmaolaj
olaj
Mártás
½ kg répa
2 nagyobb fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
só, bors
petrezselyemzöld
Karfiolgolyócskák répamártásban elkészítése:
A karfiolt megmossuk és rózsáira szedjük (picivel nagyobbakra mint egy dió) majd hagyjuk megszáradni. Egy műanyag keverőtálban elkészítünk egy palacsintatésztát. Az egy egész tojást eldolgozzuk a lisztben, majd apránként felhígítjuk szódavízzel, hozzáadunk egy csészényi olajat, sózzuk, borsozuk, és 2 evőkanál delikáttal ízesítjük. Picit hígabb, folyós tejfölszerű masszát kapunk.
Minden karfiolrózsát megmártunk a masszában, majd bő, forró olajban kisütjük. Ha aranybarnára sült, kiszedjük egy tálra, és apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal hintjük meg.
A mártáshoz a répát megtisztítjuk, megfőzzük, majd felkarikázzuk. A nagyon apróra vágott (esetleg lereszelt) hagymát üvegesre pirítjuk, hozzzáadjuk a répakarikákat, sóval, borssal, delikáttal, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, tűzről levéve kevés vajjal elkeverjük, és a karfiolgolyók mellé tálaljuk.
Tálalható gombaszósszal, esetleg céklával vagy egyéb főzelékkel is ehetjük.
Vegetáriánusok vagy allergiások a tojást és a reszelt sajtot el is hagyhatják.
Meleg- és hideg-előételként egyaránt kínálhatjuk. (Melegen ropogós, hidegen puha a karfiolgolyó)
0 hozzászólás