Sajtos karfiolszuflé hozzávalók:

2 db közepes méretű karfiol

150 g tejföl

100 g vaj

200 g sajt vagy túró

2 db tojás

4 evőkanál fehér zsemlemorzsa

Sajtos karfiolszuflé elkészítése:

A karfiolt, miután sós vízben felforraltuk, és hagytuk lefolyni a levét, szűrőn átpasszírozzuk, és elkeverjük a habosra vert vajjal.

Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sajtot (egy részét reszelve, másikat feldarabolva), a zsemlemorzsát, a tejfölt, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A keveréket ízlés szerint megsózzuk, majd egy kivajazott, zsemlemorzsával kibélelt sütőformába tesszük és megsütjük.

A zsemlemorzsát tejbe mártott kenyérdarabokkal is helyettesíthetjük.

A szufléra tejfölt vagy vajat teszünk, és úgy tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc