Sajtos karfiolszuflé hozzávalók:
2 db közepes méretű karfiol
150 g tejföl
100 g vaj
200 g sajt vagy túró
2 db tojás
só
4 evőkanál fehér zsemlemorzsa
Sajtos karfiolszuflé elkészítése:
A karfiolt, miután sós vízben felforraltuk, és hagytuk lefolyni a levét, szűrőn átpasszírozzuk, és elkeverjük a habosra vert vajjal.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sajtot (egy részét reszelve, másikat feldarabolva), a zsemlemorzsát, a tejfölt, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A keveréket ízlés szerint megsózzuk, majd egy kivajazott, zsemlemorzsával kibélelt sütőformába tesszük és megsütjük.
A zsemlemorzsát tejbe mártott kenyérdarabokkal is helyettesíthetjük.
A szufléra tejfölt vagy vajat teszünk, és úgy tálaljuk.
0 hozzászólás