Zöldfűszeres padlizsánfasírt hozzávalók:

3 padlizsán

1 tojás

1 hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

áztatott és jól kipréselt kenyér

zöldfűszerek és fűszerek ízlés szerint

só, bors

Zöldfűszeres padlizsánfasírt elkészítése:

Süsd meg és hámozd meg a padlizsánokat, majd pépesítsd. Tisztítsd meg a hagymát és fokhagymát, vágd apróra és pirítsd meg egy kis olajon.

Amikor elkezdenek sárgulni, ízlés szerint fűszerezd (só, bors, granulált fokhagyma, aprított zöldfűszerek, pirospaprika). Keverd össze és hagyd kihűlni.

2-3 padlizsánhoz használj egy tojást. Puhítsd a kenyeret vízben, préseld ki és törd össze a kezeddel. Keverj össze minden hozzávalót és kóstold meg, hogy van-e benne elég só, bors. Ha az összetétel túl lágynak tűnik, adj még hozzá 1-2 szelet összetört kenyeret és gyúrd meg újra.

A fasírtokat megsütheted forró olajban vagy beteheted a sütőbe 170-180 fokra, amíg megkapják a kívánt színt, attól függően, hogy mennyire ropogósan szereted. Serpenyőben sütve ízletesebbek, de a sütőben is finomra sülnek.

Tálald paradicsom és uborka salátával, kapros-fokhagymás joghurt öntettel és két csepp szezámolajjal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc