Zöldfűszeres padlizsánfasírt hozzávalók:
3 padlizsán
1 tojás
1 hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
áztatott és jól kipréselt kenyér
zöldfűszerek és fűszerek ízlés szerint
só, bors
Zöldfűszeres padlizsánfasírt elkészítése:
Süsd meg és hámozd meg a padlizsánokat, majd pépesítsd. Tisztítsd meg a hagymát és fokhagymát, vágd apróra és pirítsd meg egy kis olajon.
Amikor elkezdenek sárgulni, ízlés szerint fűszerezd (só, bors, granulált fokhagyma, aprított zöldfűszerek, pirospaprika). Keverd össze és hagyd kihűlni.
2-3 padlizsánhoz használj egy tojást. Puhítsd a kenyeret vízben, préseld ki és törd össze a kezeddel. Keverj össze minden hozzávalót és kóstold meg, hogy van-e benne elég só, bors. Ha az összetétel túl lágynak tűnik, adj még hozzá 1-2 szelet összetört kenyeret és gyúrd meg újra.
A fasírtokat megsütheted forró olajban vagy beteheted a sütőbe 170-180 fokra, amíg megkapják a kívánt színt, attól függően, hogy mennyire ropogósan szereted. Serpenyőben sütve ízletesebbek, de a sütőben is finomra sülnek.
Tálald paradicsom és uborka salátával, kapros-fokhagymás joghurt öntettel és két csepp szezámolajjal.
0 hozzászólás