Fasírt szójagranulátumból hozzávalók:

150 g szójagranulátum

300 zöldségleves alap

1 tojás

fokhagyma

hagyma

só, bors

1 kanál liszt

olaj a sütéshez

Fasírt szójagranulátumból elkészítése:

A forró levest a szójagranulátumra öntjük. Fél órán át ázni hagyjuk, majd hozzáadjuk a tojást, hagymát, és a foghagymát (az utóbbi kettőt aprózva). Sóval-borssal jól megfűszerezzük. Ha a keverék túlságosan lágynak tűnik, adjunk hozzá egy kanál lisztet.

Ezután golyókat formázunk. Nem olyan könnyű formázni, mint az őrölt húst. Annak ellenére, hogy az állaga lazábbnak tűnhet, nem kell amiatt aggódni, hogy sütéskor szétmegy.

Feltesszük az olajat forrósodni. A fasírtokat óvatosan helyezzük a forró olajba, majd barnára sütjük őket mindkét oldalukon (én kanállal forgattam át őket).

Én paradicsomszósszal és piros csípős paprikával tálaltam

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc