Padlizsánfasírt paradicsommártással hozzávalók:
3 közepes padlizsán
2 tojás
2 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
só
bors
Mártás
500 g paradicsom
1 hagyma
1 teáskanál cukor
só
Padlizsánfasírt paradicsommártással elkészítése:
Süsd meg a padlizsánokat, hámozd meg és csepegtesd le. Pépesítsd és keverd össze a tojásokkal, sóval, borssal, liszttel, hogy egy megfelelően puha összetételt kapj.
Vegyél egy kanállal a keverékből és süsd meg a forró olajban. Külön, főzz meg néhány paradicsomot, készíts belőle pürét és keverd össze egy kis pirított hagymával. Sózd és adj hozzá egy teáskanál cukrot.
Főzd néhány percig a paradicsomszószt, majd tedd bele a fasírtokat és tartsd melegen a tálalásig.
0 hozzászólás