Sajtos tepsis brokkoli hozzávalók:

1 kg brokkoli

500 ml tej

1 kanál liszt

1 tojássárgája

1 kisebb fej foghagyma

200 g vékony szeletekre vágott pikáns sajt (Gouda, Esrom, Caverna)

1 kanál margarin

1 kanál olívaolaj

só, bors ízlés szerint

Sajtos tepsis brokkoli elkészítése:

Mosd meg és távolítsd el a brokkoli keményebb részeit.

Tedd fel 5 percre födő alatt margarinos, sós vízbe főni.

Eközben készítsd el az öntetet. Az áttört foghagymát keverd össze egy kanál olívaolajjal, tedd fel pirítani, adj hozzá egy kanál lisztet és még hagyd 1 percet a tűzön. Sózd, borsozd ízlés szerint, öntsd bele a tejet és kevergesd folytonosan, amíg meg nem keménykedik. Ekkor tedd bele a 2-3 szelet sajtot és kavargasd addig, amíg elolvad.

Vedd le a serpenyőt a tűzről, vegyél ki belőle 4-5 kanállal és tedd ki hűlni. Tedd bele a tojássárgáját és keverd jól össze. Amikor meghűlt a serpenyőben lévő szósz is, öntsd bele a kikevert tojássárgáját.

Szedd ki a brokkolit a vízből és tedd tepsibe vagy tűzálló edénybe (jénai), öntsd rá az öntetet és takard be sajtszeletekkel.

Süsd a sütőben 180 fokon (ízlés szerint) szép pirosra.

Tökéletes vegetáriánus egytálétel, de tálalható köretként is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc