Tehéntúrós palacsintatorta hozzávalók:

10-12 db palacsinta

300 g tehéntúró

1 db tojás

citromhéj

½ pohár tej, vagy 2 evőkanál tejföl

Tehéntúrós palacsintatorta elkészítése:

2-3 db tojásból 10-12 palacsintát készítünk. A tehéntúrót elkeverjük a tojással, ízlés szerint megcukrozzuk, és citromhéjat szórunk rá. Az így kapott masszával megtöltjük a palacsintákat, majd – egy kivételével – felgöngyölítjük.

Ezután sütőformába vagy serpenyőbe helyezzük a következőképpen: az edény aljára a fel nem göngyölített palacsinta kerül, amire ráhelyezzük a többit, több rétegben, kör alakban. Végül az egészre ráöntünk egy fél pohár édesített tejet vagy 2 evőkanál cukrozott tejfölt.

Ha igazi ünnepi torta kinézetet szeretnénk, akkor kenjük meg a szélét is túrókrémmel és díszítsük mandulával, dióval, vagy mogyoróval.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc