Sajt serpenyőben hozzávalók:

100-150 g sajt

vaj

tej

liszt

Sajt serpenyőben elkészítése:

Szeleteljük fel a sajtot másfél centis szeletekre. Puhítsuk meg a tejben, forgassuk meg a tojásban, majd ismét a tejben és végül a lisztben (tejben azért kell megforgatni, hogy jobban ragadjon rá a liszt).

A tejből és a lisztből készíthetünk palacsintatészta sűrűségű masszát is és villával abban is megforgathatjuk a sajtot. Melegítsünk fel 3-7 percig egy kis, egyszemélyes serpenyőt zsiradék nélkül, majd tegyünk bele 25 g vajat, amikor felmelegedett, tegyük bele a sajtot.

Fedő alatt hagyjuk 2-3 percet, majd késéllel fordítsuk meg és hagyjuk a másik oldalát is 2-3 percet sülni. Nyomban fogyasztható, ha sokat áll, megkeményedik.

Tökéletesen kiegészíti a vegetáriánus fogásokat.

A serpenyőből fogyasztható, ezért minden személynek külön kell elkészíteni. Salátával tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc